vrijdag 19 juni 2009

Belangrijkste beslissing in tijden


De afgelopen dagen waren heel heftig. De afgelopen maanden en jaren eigenlijk ook al. Je zit in een sneltrein die niet lijkt te stoppen, je verliest daardoor heel veel dingen uit het oog. Ik bedoel ga maar eens in de sneltrein zitten en probeer alles te zien en te onthouden. Dat gaat echt niet hoor.

Onze sneltrein is een stoptrein geworden. Niet op alle haltes stopte deze de afgelopen tijd soms ging hij toch stiekem wat verder. Om zo beslissingen uit te stellen en te doen alsof het makkelijker is.

Onze sneltrein is de afgelopen weken met goede hulp, duidelijke gesprekken en veel nadenken een goede stoptrein geworden. Eentje die de eind halte ziet, maar er niet definitief zal stoppen. Maar wel voor nu voor de komende maanden. Onze laatste 4 moppies mogen er lekker in de vriezer blijven. En wachten tot het weer tijd wordt om te genieten van een ontdooiing. Dat is goed voor ons. Deze passagiers kunnen niet meer, ze lopen over. Ze kunnen het niet meer aan in de sneltrein te blijven. Ze willen zeer vooruit kijken naar de mooie en goede dingen van het leven. Ze moeten en wilen herstellen van al het fysieke en mentale zeer. Dat kan alleen maar om van de sneltrein in de mooie stoptrein te stappen.

Het is tijd een hele mooie tijd om van de stoptrein te genieten. En de sneltrein een hele mooie plek te geven waar hij oprecht verdient mag rusten.

x sas

3 opmerkingen:

  1. Lieve Saskia,

    ik kan maar 1 ding zeggen: Wat ben jij een sterke vrouw! Chapeau!!

    Veel liefs en levenskracht,
    marb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve meid, het is een stoptrein geworden dus. De rotvaart die je leven bepaalde, verdwijnt nu naar de achtegrond. Toen ik je worstelen las, hoopte ik al dat er snel een beslissing zou vallen. De broodnodige rust zal je terugvinden, het stilstaan bij het leven, je relatie, jezelf kan weer groeien.

    Weet dat het ontzettend moedig is om zelf de haltes te bepalen in de mm. We hollen onszelf zo makkelijk voorbij, doen altijd maar voort voort voort. Want de klokt tikt... Maar jij hebt de controle weer overgenomen, het is nu SAS-time. Maak er iets van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve dochter,

    Een heel goede maar moeilijke beslising.
    Ik hoop dat jullie er samen uit komen, en rust vinden. Tegelijkertijd wordt er weer ergens aan gewerkt.

    Inderdaad heel sterk, en veel sterkte.

    liefs mams

    BeantwoordenVerwijderen